Elektrische deelauto

Samen Slim Rijden West-Friesland
Een initiatief van Zonnecoöperatie West-Friesland in samenwerking met OnzeAuto. Sinds oktober 2022 rijdt er een elektrische deelauto in Wognum! Binnenkort gaan we van start in Hoorn.

Kijk hier voor meer informatie

Als je vindt dat er ook in jouw buurt een deelauto moet komen dan horen wij dat graag.
Aanmelden kan op de site van OnzeAuto of telefonisch bij een van onze enthousiaste deelrijders Bart, 06-23256560  of Tom,  06-30218915.
Zo’n project begint met inwoners die enthousiast zijn voor dit idee en lokaal contacten kunnen leggen voor de start.

Zonnecoöperatie West-Friesland heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met OnzeAuto.
OnzeAuto is een bedrijf uit Utrecht dat zich richt op het mogelijk maken en ondersteunen van het gebruik van elektrische deelauto’s in kleine kring. Auto’s in je eigen wijk dus.
In OnzeAuto vonden we een partner die geheel aansloot bij onze plannen en mogelijkheden.

In Wognum zijn twee parkeerplekken met laadpaal voor deelauto’s beschikbaar.
Op de website van Autodelen met je buren in Wognum | OnzeAuto zie je wat de kosten zijn, hoe het werkt en hoe je je als deelnemer kunt aanmelden.


Ook zijn we in gesprek met bedrijven die in het project willen deelnemen. Voor een bedrijf kan dat heel voordelig zijn en het draagvlak onder het project wordt daarmee fors vergroot.
Voor bedrijven maakt OnzeAuto een maatwerkvoorstel dat aansluit op de vervoersbehoefte.


In Hoorn starten we binnenkort ons volgende project. De laadpaal voor locatie Noorderveemarkt wordt binnenkort geplaatst en gaan de eerste elektrische deelauto’s rijden. Via de lokale pers, digitale media en een informatieavond houden we u op de hoogte. Ook kunt u een gratis proefrit maken met de elektrische deelauto. Bel voor een afspraak met de tevreden deelrijders Tom Hoogewerf, 06-30218915 of Bart Huisman, 06-23256560

Onze ambitie is om in alle zeven gemeenten van West-Friesland projecten met elektrische deelauto’s op te starten.
Daarvoor lopen er nu contacten met meerdere gemeenten.

Elektrische deelauto’s geven een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid. Veel minder CO2-uitstoot en veel minder fijnstof. Ook gaat elke deelauto op termijn circa 5 eigen auto’s vervangen, dus de parkeerdruk gaat omlaag
Wij zijn heel blij dat deze duurzaamheidsambitie ook door de overheid wordt onderkend en dat we daarom voor de startkosten financiële bijdragen krijgen van: