Memoriam Alex Bezemer († 6 januari 2022)

Alex Bezemer, een zeer gewaardeerd lid en bevlogen vrijwilliger van Zonnecoöperatie West-Friesland is plotseling overleden, nieuws dat ons op 6 januari 2022 bereikte. Bijzonder triest nieuws.


Alex heeft zich vele jaren ingespannen als een zeer actieve vrijwilliger van Zonnecoöperatie West-Friesland. Op alle dossiers van onze coöperatie heeft Alex wel een bijdrage geleverd, enerzijds aangewakkerd door een grote leergierigheid en nieuwsgierigheid, anderzijds met een bescheidenheid die maakte dat hij graag in de luwte zijn bijdrage leverde. Een bijdrage die getuigde van veel kennis en inzet. Nooit hebben we Alex kunnen verleiden zitting in ons bestuur te nemen, maar gelukkig wel in de kascommissie. Ons scherp houden, dat was zijn missie.


Het geesteskind van Alex was elektrisch auto delen, een enorme ambitie om in iedere stad, dorp en straat in West-Friesland E-autodelen mogelijk te maken. Samen met de werkgroep zijn op allerlei locaties initiatieven gestart. Overleg met lokale bestuurders kost veel tijd en geduld. Juist nu de eerste resultaten van al die inspanningen zichtbaar worden, moet Alex dat ultieme gevoel van succes missen.


In de vele onderlinge contacten met Alex bleek de kennis en volharding van Alex. Vanwege zijn enorme vasthoudendheid kreeg Alex in de projectgroep E-deelauto de koosnaam “de terriër”; hij liet niet makkelijk los. In de contacten over het onderhoud van onze zonnedaken kwam zijn kennis van Wifi-verbindingen goed van pas om enkele daken verbinding-technisch via een mobiele telefoonverbinding uit te kunnen lezen.


Storingen opheffen. Dachten wij soms: dat dak komt vanzelf na 5 dagen wel weer eens in de lucht, maar zo werkte het niet bij Alex. Een attente aansporing om het goed in de gaten te houden, want anders worden de data van betreffend dak niet opgeslagen wat van belang was voor de mooie grafieken van de opbrengsten van zijn hand.


Onze recente vernieuwing van de statuten ZCWF, toch weer een heel ander chapiter, ook die juridische exercitie motiveerde Alex tot een bijdrage. Bedrijfskundig opgeleid, ja, dan kun je over alle zaken meedenken en meepraten en dat deed Alex.
We hebben met Alex veel plezier van gehad, veel gelachen, te veel koffiegedronken en ondertussen genoten van zijn uitzicht op de Hoornse haven.


Alex was vooral goed in het scherp houden van zaken op de verschillende gebieden. We gaan hem missen, niet alleen om de dingen die hij deed, maar zeker ook om de aimabele persoon die hij was.

Alex Bezemer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.